Voldemort egy napja, avagy a Promágus Kupa büntetése



 A Prológuson zajló Promágus Kupa első fordulójának témájához kapcsolódóan sajnos kicsúsztam a teljesítésből, így a szabályokhoz alkalmazkodva egy büntetést kaptam, amely teljesítéséig minden következő hónapban szerzett pontjaim érvényét veszítik. Tekintve, hogy az előző havi pontjaimat buktam, és a mostaniban 70 pontom forog kockán, így nem is kérdés, muszáj megcsinálnom Zhatria által rám szabott feladatot.

 Harry Potter filmeken nőttem fel, így nem kérdés, hogy nagy rajongója vagyok a varázslóvilágnak, azonban akkoriban még egyáltalán nem szerepelt hobbijaim között az olvasás, így vessetek rám követ, de még nem olvastam el egyetlen részt sem a könyvsorozatból, így mielőtt belevetettem volna a feladat megírásába magam, végeztem egy kis kutatómunkát. Feladatom nem más, mint Voldemort egy napjának megtervezése, leírása. A témában jártas személyektől előre is elnézést kérek! :D

Voldemort egy napja

4:16
Órájára pillantott. Verejtéktől gyöngyöző fején a növésnek indult hajszálain végigsimítva próbált kikecmeregni a gondolataiban még oly élénken élő képek rengetegéből. Konstatálta magában, hogy ismét nem sikerült egy nyugodalmas éjszakát eltöltenie a múltból visszavetülő emlékek sokasága nélkül. S mégis mind közül a mai jelentette számára a legrosszabbat. Emlékeit a nap forgatagában könnyen magába tudta fojtani, azonban uralma az éjszaka folyamán mit sem ért, nem irányíthatta azokat. Látomása egyik, számára teljesen elérhetetlenné vált, a szó legszorosabb értelmében vett vágyálmához kapcsolódott. Hiába próbálta megpályázni a Roxfort Sötét Varázslatok Kivédése tanári pozícióját, annak végkimenetele mindig kudarcba fulladt. Bár nehezen szabadult eme torokszorító érzéstől, a falhoz annyira közel húzódva, hogy normális orral már biztosan súrolta volna, hamarosan egy újabb álom képébe veszett el.

6:30
Az ébresztőóra pittyegésére riadt fel újra. Pálcájához kapott, majd egy jól irányzott mozdulattal, valamint a Descendo varázsige elkántálása mellett felrobbantotta a hang forrását. Az ágyból kikelve felírta képzeletbeli listájára, melyben napi teendőit jegyezte, hogy ismét új órára van szüksége.

7:30
Mosdóból kilépve, készülődését letudván, úgy látta, hogy ideje valamilyen reggelivel folytatni a napot, ugyanis sok teendője mellett ritkán adatik meg számára, hogy teljes nyugalomban tudjon elfogyasztani bármilyen ételt is. Mint mindig, ma reggel is a nyúlhús mellett döntött, ugyanis kellemes emlékeket ébresztett benne az árvaházban töltött időkre tekintve, mikoris Billy Stubbs nevű fiú nyulát elkapta, majd felakasztotta a házban lévő gerendára. Elkészítését követően, az emléktől kissé megkönnyezve harapott bele az állat húsába.

11:20
Az üzlet ajtaját kinyitva csilingelés jelezte Voldemort érkeztét. 20 perces késéssel érkezett az eredeti időpontját tekintve, ugyanis útközben bizonyos halálesetek megzavarták akadálymentes haladását. A szokásos fodrásznőhöz, Terikéhez jelentkezett be, aki mint mindig, most is elnézte neki késését, kedvesen fogadta. Miután beült székébe, jelezte, hogy bizony most is a szokásos fazont kéri. Terike a borotvát előkapva, a lehető legsimábbra varázsolta a Nagyúr fejbúbját.

15:00
Újabb haláleseteket követően izgatottan folytatta útját, ugyanis régi jó barátjával volt találkozója. Az állatkert kapujához érve, a bejáratnál mosolyra húzva száját mutatta fel bérletét, ahol az ott álló őr szintén kedvesen köszöntötte a gyakori vendéget. A kígyóházban a megszokott asztalhoz ülve várta barátja érkeztét. 5 perc elteltével ébredt rá, hogy míg nem veti be varázserejét, addig semmi esélye nincs a mérges kígyónak, hogy elhagyja otthonát. A nagy csörömpölést, még annál is hangosabb sikolyok követték. Az kiürült térnek köszönhetően boldogan üdvözölhették egymást, és zavartalanul tárgyalhattak fondorlatos terveikről.

23:45
Terveik kivitelezésének első fokaként az éjféli Istentiszteleten jelent meg. Undorral az arcán tekintett az elvakult muglik sokaságára. Lelki szemei előtt pedig már látta is a Voldemorttisztelet rituális szertartásait. Az esemény újabb halálesetekkel végződött. Nagyon sok halálesettel..."esettel".

Üdvözlettel: Uszáma.

0 Megjegyzések